Karel Zýka a Marcel Procházka promluví na konferenci Innovation Day o rozvoji DAB+

9. květen 2024

Dva klíčoví řečníci vystoupí 21. května na letošním ročníku konference Innovation Day, aby promluvili o rozvoji digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v České republice. Za Český rozhlas to bude tradičně jeho technický ředitel Karel Zýka, zástupcem Českým Radiokomunikací bude Marcel Procházka, ředitel právního a regulatorního útvaru.

Čtěte také

Zýkova přednáška, která je plánovaná na dobu okolo poledne, má přinést plány dalšího rozvoje DAB+ multiplexu Českého rozhlasu. Veřejnoprávní vysílatel v současné době pokrývá přibližně 96 % populace na tzv. outdoor příjem, tedy mimo budovy, a je tak již řadu let přirozeným lídrem celého procesu, k němuž se v letošním roce začnou postupně připojovat i komerční rádia. Český rozhlas je taktéž provozovatelem tohoto portálu, který DAB+ propaguje již od začátku roku 2016.

Nové světlo do plánů Českých Radiokomunikací by pak mohl přinést ředitel právního a regulatorního útvaru Marcel Procházka. Jeho přednáška je nazvaná „Výstavba nových sítí a predikce rozvoje DAB“. ČRA budou prostřednictvím dceřinné společnosti Czech Digital Group provozovatelem jednoho ze dvou celoplošných komerčních multiplexů, v několika regionech budou zajišťovat i fungování místních sítí. Za tři týdny vyprší ČRA oprávnění pro kanál 7A ze Žižkova.

Portál Digitální rádio pochopitelně přinese z konference Innovation Day aktuální zpravodajství.

autor: lukpo
Spustit audio

Související